Aanvragen bij andere bibliotheek

Als lid van Bibliotheek De Lage Beemden heb je toegang tot 35 miljoen boeken en andere materialen. Ongeveer 75.000 materialen vind je in onze vestigingen, de overige materialen kun je online opzoeken en aanvragen bij andere Bibliotheken.

Hoe werkt het?

 1. Zoek je titel

  Zoek eerst in de catalogus van Bibliotheek De Lage Beemden. Is het materiaal dat je zoekt daar niet beschikbaar? Klik dan links in
  het menu op 'Landelijk'. Je kunt ook rechtstreeks zoeken in de landelijke collecties.

   

 2. Gevonden? Reserveren!

  Heb je gevonden wat je zocht? Klik op de titel. Druk op de knop 'aanvragen' en vul je gegevens in. Je pasnummer staat op je bibliotheekpas en begint met 2666.

 3. Vergoeding

  Voor deze dienstverlening betaal je €4,-. Daarnaast betaal je voor
  sommige materialen leengeld. Je kunt vooraf aangeven of je met het
  bedrag akkoord gaat. Wanneer het materiaal klaarstaat, ontvangt je een bericht. Je kunt het dan ophalen in je eigen bibliotheekvestiging.

Aanvragen wetenschappelijke bibliotheken

Via WorldCat Discovery kun je wetenschappelijke boeken lenen die je eigen Bibliotheek niet heeft. Je vindt hier boeken van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen van over de hele wereld. Alle boeken die in Nederland beschikbaar zijn, kun je lenen. Het boek wordt opgestuurd naar de bibliotheekvestiging van jouw keuze en je kunt het via ons lenen met je bibliotheekpas. Houd rekening met een lange levertijd (2 tot 3 weken) en hoge kosten: €13,00 per item. (aanvraagkosten die doorberekend worden door universiteitsbibliotheken)

Wetenschappelijke boeken lenen