BoekStart

BoekStart geeft:

Na de geboorte van je kindje een waardebon voor een gratis BoekStartkoffertje.
Een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek voor je baby.
Adviezen om met je kindje te genieten van lezen.
Voorleesplezier in de Bibliotheek. SChrijf je online in, ga tijdens bemande openingstijden naar onze bibliotheek om je pasje en je boekstartkoffertje op te halen.

Haal je gratis koffertje


BoekStart laat jou en je baby ontdekken dat lezen leuk en leerzaam is. Samen naar plaatjes kijken en praten is goed voor de taalontwikkeling en woordenschat.


We werken samen met de gemeente en het consultatiebureau. Als je baby drie maanden oud is ontvang je een uitnodiging waarmee je een BoekStartkoffertje en een gratis jeugdlidmaatschap kunt ophalen bij de Bibliotheek. Zelf krijg je een proefabonnement cadeau!

BoekStart

BoekStart

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Ga naar BoekStart

BoekStartcoach

De BoekStartcoach

Wekelijks zijn onze BoekStartcoaches Marjon Smits en Angelique Biemans aanwezig in het consultatiebureau in Gemert en Boekel. Zij gaan op een toegankelijke manier het gesprek aan met de ouders over het belang van (voor)lezen in relatie tot taalontwikkeling.

Heb je vragen over (voor)lezen, taalontwikkeling, BoekStart of wil je boekentips? Stel je vraag via WhatsApp. Lees meer >>

Meer over de BoekStartcoach

BabyBieb

Babybieb

BabyBieb is bedoeld voor baby’s van 4-17 maanden die nog niet lopen en hun ouder(s). Met de mooiste babyboekjes, bruikbare tips en leuke activiteiten beleven ouders en hun baby een fijn moment samen in de Bibliotheek. 

Naar BabyBieb

Dreumesbieb

PeuterBieb

Is je kind de BabyBieb ontgroeid, dan kun je aanschuiven bij de DreumesBieb. Vanaf het moment dat je kind kan lopen tot ca. 2,5 jaar, is de DreumesBieb dé plek om spelenderwijs in aanraking te komen met boekjes, liedjes en versjes

Naar Dreumesbieb

Peuterbieb

Digitale Voorleestas

Samen met je peuter (2 tot 4 jaar) kom je naar de Bibliotheek of Huiskamer waar jullie genieten van een mooi prentenboek. Na het voorlezen is er nog tijd voor een leuke activiteit; knutselen, zingen, muziek maken of lekker bewegen.

Naar Peuterbieb

Digitale Voorleestas

De Digitale Voorleestas is gevuld met tientallen prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind (2-6 jaar) aan de hand van een mooi prentenboek.

Naar de Digitale Voorleestas

Voorleesfilmpjes: Bereslim

Van interactieve prentenboeken tot leerzame spelletjes voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Log in met je Bibliotheekaccount

Voorleesfilmpjes: Voorleeshoek

Laat je voorlezen uit bekende prentenboeken met beeld én muziek. Voor kinderen van 0-10 jaar. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Login met je Bibliotheekaccount

Leuke apps voor kinderen

  • BoekStart app

    Boordevol video's en informatie over voorlezen. En natuurlijk de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of peuter.

    Meer over de app en downloaden >

  • iKind

    iKind is een verzamelplek voor leuke en leerzame apps voor je kind. Ook met de nieuwste taal- apps. Voor ouders met kinderen van 0 - 12 jaar.

    Ga naar iKind >


Tip! Mediagesprek

Mediagesprek is een website voor ouders en opvoeders die hun kinderen willen helpen in de online wereld. Je vindt hier informatie en handige tips.

Naar Mediagesprek