Leesclubs

Lezen is nóg leuker in een leesclub. Elk lid van de leesclub leest hetzelfde boek. Daarna bespreek je het boek met z'n allen. Je leest meer en je ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus!

Wat biedt de Bibliotheek?

De Bibliotheek biedt een leesclubcatalogus gevuld met titels die populair zijn bij leesclubs. Via een speciaal ingerichte webshop kan de leesclub titels reserveren. Vraag hiervoor een gratis account aan bij de Bibliotheek.

In de webshop zie je direct hoeveel exemplaren van een titel beschikbaar zijn. Je kunt selecteren op titel, auteur of periode en direct reserveren. Per keer bepaal je hoeveel exemplaren je wilt afnemen. 

Direct naar de webshop leesclubs

Meer informatie

Per titel kan een leesclub maximaal 11 exemplaren reserveren. De leesclub betaalt € 3,00 per boek (excl. btw).

De Bibliotheek stuurt een bevestiging van de reservering en een bericht wanneer de boeken klaarstaan. Vervolgens kun je de boeken ophalen bij een door jou aangegeven vestiging en ze maximaal zes weken lenen. Na bespreking van het boek levert de leesclub alle boeken weer in bij de Bibliotheek. Bij te laat inleveren wordt een bedrag in rekening gebracht.

Tips voor het opstarten van een leesclub

Leesclubs Gemert

Onder leiding van Wout de Vries heeft Bibliotheek Gemert twee leesclubs. De leesclubs komen om de zes weken bij elkaar, van september tot april.

Ben jij een bevlogen lezer die graag met anderen van gedachten wisselt over een gelezen boek en wil je meer informatie? Neem dan contact op met Wout de Vries via devrieswagm@gmail.com

Praktisch
Het tarief voor deelname is € 55,-
Dinsdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur / woensdagavond van 20.00 - 21.30 uur. De Eendracht Cultuurhuis in Gemert.


Webshop leesclubs

Leesclubleden die al zijn ingeschreven kunnen hier inloggen om online door de gehele collectie te bladeren en direct boeken te reserveren.

Bekijk de webshop

Elke maand samen een e-book lezen

Een e-book is altijd voor alle leden beschikbaar. Speciaal voor leesclubs licht de online bibliotheek elke maand een e-book uit.

Naar de leesclub van de online Bibliotheek


Uittreksels en recensies

Wil je wat meer research doen? De bibliotheek biedt je gratis online toegang tot duizenden uittreksels, artikelen, recensies en auteursportretten.