Gastlenen

Als lid van de Bibliotheek heb je toegang tot vrijwel alle bibliotheken in Nederland. Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, studeert of sport.

N.B. Niet alle bibliotheken in Nederland nemen deel aan het gastlenen.

Lid van een andere Bibliotheek

Ben je lid van een andere bibliotheek en wil je materialen lenen bij Bibliotheek De Lage Beemden? Dit kan bij aanschaf van een gastlidmaatschap. Bibliotheek De Lage Beemden is dan jouw gastbibliotheek. Als je leent bij Bibliotheek De Lage Beemden gelden de leenvoorwaarden van onze Bibliotheek. Wij verzoeken je het geleende materiaal ook in te leveren bij onze Bibliotheek.

Lid van onze Bibliotheek

Iedereen met een Lekker Lezen abonnement of een Eindeloos Genieten abonnement van Bibliotheek De Lage Beemden kan gastlenen in een andere Bibliotheek. Voor het lenen in de gastbibliotheek gelden de leenvoorwaarden van die Bibliotheek. De materialen die je daar leent, moeten ook daar weer ingeleverd worden. Je kunt materialen van de gastbibliotheek niet bij Bibliotheek De Lage Beemden inleveren.

Het is niet mogelijk om met een Voordelig Ontdekken abonnement bij een andere Bibliotheek te gaan gastlenen.

Bij Bibliotheek Helmond Peel kun je alleen gastlenen
met het Eindeloos Genieten abonnement.

Gastlenen aanvragen

Het aanvragen van een gastlidmaatschap kan in al onze bibliotheken tijdens de bemande uren. Neem bij je eerste bezoek je bibliotheekpas en persoonslegitimatie mee. De bibliotheekmedewerker controleert of je pas geschikt is voor gastlenen en maakt een pas van Bibliotheek De Lage Beemden voor je aan.

Gastlidmaatschap verlengen

Het gastleenabonnement is net zolang geldig als je abonnement van je eigen thuisbibliotheek. Als je het gastleenabonnement wilt verlengen dan kan dat bij de balie. De bibliotheekmedewerker controleert dan opnieuw of je nog ingeschreven staat bij je thuisbibliotheek.

Gastlidmaatschap opzeggen

Als je je thuislidmaatschap opzegt, dan moet je ook jouw gastlidmaatschap opzeggen. Je kunt dit schriftelijk doen via info@bibliotheekdlb.nl. Zorg dan dat alle geleende materialen zijn ingeleverd. Eventuele openstaande bedragen moeten voldaan zijn voor de opzegging.