Kinderboekenweek: 'Bij mij thuis'

4 t/m 15 oktober 2023

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, lees mee!


Kinderboekenweek bij jouw Bibliotheek

  • Zit je in groep 1 t/m 5? Kom naar de bibliotheek en teken je eigen thuis in een mooie lijst en hang hem op in de bibliotheek.
  • Voor de kinderen uit groep 6 t/m 8 is er in de bibliotheken in Boekel, Beek en Donk en Gemert een speuractiviteit, gebaseerd op ‘Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis’ van Sanne Rooseboom.
  • Op woensdag 4 en 11 oktober gaan we op bezoek bij oma Maria die in een taarthuis woont. Een KennisFabriek voor kinderen vanaf 8 jaar.

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8

Digitale boekentips tijdens de Kinderboekenweek 📱 🎧

Op Jeugdbibliotheek.nl is er een inspiratiepagina met digitale boeken voor groep 1 t/m 8. Lees en luister de beschikbare thematitels, bekroonde boeken en meer leestips bij het thema 'bij mij thuis' als e-book of luisterboek.

Naar de digitale boekentips


Meer boekentips?

Kies je leeftijd.